Tribunes

Tribunes zijn al zo oud als de weg naar Rome. Ze werden bedacht zodat er voor alle toeschouwers een beter zicht kwam. Tegenwoordig worden de stellages nog steeds gebruikt om bezoekers naar een evenement te laten kijken. Een tribune kan overdekt zijn, maar dat hoeft niet. Voor de zitplekken zijn diverse opties mogelijk, zoals individuele stoelen met goede zitcomfort en rugleuning of simpele houten planken.

Met een tribune van VGM Tribunes kunt u snel een zaal omtoveren en deze gebruiken voor meerdere doeleinden, zoals theaterzaal of voor een congres. Onze tribunes zijn in verschillende maten en groottes beschikbaar, zowel vast, mobiel als telescopisch; handmatig en elektrisch aangedreven. De tribunes kunnen worden voorzien van luxe theaterstoelen tot sportbankjes en kunnen worden opgebouwd in verschillende rijhoogtes en dieptes, na gelang uw wensen. Onze tribunes zijn voorzien van alle gestelde normen, zoals certificaat EN1090.

 

Telescopische tribunes

Onze telescopische tribunes, ook wel inschuifbare tribunes of roltribunes genoemd, hebben alles wat u nodig heeft en zijn uiterst gemakkelijk in- en uit te schuiven.  Ze voldoen aan de Europese normenstandaard. Wanneer de tribune is ingeschoven, blijft er een smalle kast over van ongeveer 125 cm. diep, waardoor uw zaal multifunctioneel inzetbaar is en dus ook voor andere doeleindes gebruikt kan worden. Wilt u uw beschikbare ruimte op verschillende wijze inzetbaar maken? Dan is een telescopische tribune een gemakkelijke oplossing.

 

Type telescopische systemen

Fixed

Vaste tribunes worden het meest gebruikt. Deze telescopische tribune kan worden bevestigd aan een vloer of een wand. Een bevestigde tribune kan bijvoorbeeld ook in een nis worden ingebouwd zodat deze ingeschoven weinig/geen ruimte in beslag neemt.

VGM Tribunes kunnen niet verschuiven, ze rijden altijd recht van hun plek zonder de tribune te hoeven corrigeren met de afstandsbediening. Dit komt door ons uniek vouwsysteem in de tribune. Als enigste leverancier van telescopische tribune leveren we deze systemen en al jaren, met zeer tevreden klanten.

Mobiel

Mobiele tribunes, ook wel verrijdbare tribunes genoemd,  kunnen in ingeschoven stand met het grootste gemak verplaatst worden door middel van pompwagens, een geïntegreerd systeem, of zelfs met een hoover systeem. Zo kan een tribune naar een andere locatie worden geplaatst of in een opslag geplaatst worden.

Traveling

'Traveling' is de term voor een telescopisch systeem, waarbij naar voren en naar achter kan worden gereden met behulp van een motorsysteem. Een tribune onder een balkon kan bijvoorbeeld eerst naar voren worden gereden en daarna worden uitgeschoven of naar het midden van de zaal worden verplaatst.

Overige type tribunes

Vaste tribunes

Deze kunnen geheel op maat worden gemaakt. De uitvoering is vaak in overleg met de architect of een bouwkundig bedrijf. Een stalen of een houten onderconstructie met daarop houten platen van 36 mm. verstevigt het geheel zodat het podium niet beweegt of kraakt. Ons Special Design Team kan een CAD-tekening maken van uw project. Ook de afwerking kunnen wij verzorgen, denkend aan vloerbedekking of een parketlaag.

Kanteltribunes

Deze tribune bestaat uit  2, 3 en 4 rijen en worden vaak op maat gemaakt. Ze zijn uitermate geschikt voor sportzalen of waar men tijdelijk een tribune nodig heeft. De tribune kan worden uitgevoerd met houten zitbanken maar ook zitkuipjes zijn mogelijk. Doordat er wielen aan de achterkant van de tribune zijn gemonteerd kunnen de tribunes gekanteld worden. Deze kunnen dan gereden worden naar een andere ruimte of opbergplaats.

Outdoor / buitentribune

Tribunes speciaal gemaakt voor buiten, zoals op een voetbal- of hockeyveld, maar ook voor een evenement in de open lucht. Hier passen onze kuipstoelen goed bij. Maar ook de wat luxere stoelen, zoals de Zenith en de Alpha zijn hier uitermate geschikt voor.

Tribune opgebouwd uit podiumdelen

Het VGM standaardelement is zeer robuust en met een gewicht van ca. 30 kg. relatief licht. Aan de elementen zijn klemmen aangebracht welke de podia met elkaar verbinden. De tribune bestaat uit een aluminium frame en 22 mm. meubelplaat. Uit te voeren in verschillenden maten. Alle elementen kunnen op verzoek in een waterbestendige uitvoering worden geleverd. De podiumdelen kunnen tevens geëloxeerd geleverd worden. Alle onderdelen zijn afzonderlijk te leveren.

Meer weten?

VGM Tribunes helpt u graag aan de juiste vaste, mobiele of telescopische tribune. Wij maken het mogelijk! Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Bezoekadres

  • VGM Tribunes
  • Lansinkweg 8
  • 7207 DG Zutphen

Contactinformatie